Inköpsbloggen

En inspirationskälla för professionella inköpare

Att skriva inköpsblogg

Några läsare har frågat var idéer, bakgrundsmaterial mm kommer ifrån. I vissa blogginlägg framgår ursprunget tydligt men inte alltid. Dessutom kan man fråga sig hur ämnena väljs ut. En del idéer kommer förstås från olika yrkesverksamma inköpare, vilka kanske inte vill ha sina namn listade här, så dessa får utelämnas. Men här kommer några av de skriftliga källorna för den som vill låta sig inspireras till en egen inköpsblogg:

Internationella inköpsbloggar
Det finns ett stort antal internationella bloggar som ligger mer eller mindre nära inköpsområdet. Dessa är en outsinlig källa till nya intressanta ämnen, frågeställningar etc. Här följer några intressanta bloggar:

Artikeldatabaser
Fördjupning i enskilda ämnen görs bäste genom att söka ut artiklar i olika databaser. Tyvärr kostar dessa lite, men söka är gratis:

Böcker

En del svenska böcker har tidigare nämnts här på bloggen, men utöver redan nämnda så finns det på det engelska språket en enorm flora att fördjupa sig i. Här följer några bra tips:

Till sist gäller det att koka ihop idéer, tankar, fakta mm. Här går det förstås att använda olika metoder, men en bra sådan är genom s.k. HyperCards. Detta är ett slags virtuellt kartotek som dessutom är en relationsdatabas. Korten kan spelas ut och kombineras på olika sätt. Så här kan en ”spelplan” se ut:

wordpress visitor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Läs mer om litteratur


Dela med dig:
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • email
Skriv ut: Skriv ut:  
  • Ladda ner White paper

  • Verktyg för spendanalys

    Vill Du få kontroll över din inköpsvolym? Behöver Du ett verktyg för spendanalys?
    Spendency