Om EFFSO Tools

Syftet är att förmedla grundläggande fakta om metoder, strategier och verktyg som du som inköpare kan behöva i ditt dagliga arbete. Välkommen!

Välkommen till EFFSO Tools!

Startae Team 7tXA8xwe4W4 Unsplash

Så hittar du på EFFSO Tools

Vi har utgått ifrån två huvudsakliga modeller när vi har utvecklat och kategoriserat innehållet på sidan. Den första kallar vi för EFFSO-matrisen. Den innehåller åtta arbetsströmmar som tillsammans ska leda fram till den önskade positionen. Du kommer åt dessa under rubriken Ämnen. Parallellt använder vi även en generisk inköpsprocess som ger en överblick av inköpets uppbyggnad. Artiklar som behandlar olika delar i processen finns under Processkategorier. En tredje indelning av artiklar är diverse Intresseområden. Det kan vara material som rör anskaffning av tjänster eller entreprenader, avtal, eller andra specifika områden.

Antingen kan du manövrera dig fram via dessa indelningar eller leta runt via de olika etiketterna som finns på alla sidor. Vet du inte var du ska börja använder du sökrutan. Men glöm inte att kasta ett öga på vår eminenta inköpsblogg!

Om webbplatsen

EFFSO Tools är gratis. Syftet med Tools är att inköpare ska kunna förbättra och anpassa sin kompetens på den internationella inköpsarenan. Sidan innehåller texter, mallar och verktyg som bygger på allmän inköpskunskap och erfarenheter insamlade från inköpare med lång inköpserfarenhet. Vi använder materialet själva och vill dela med oss av våra kunskaper för att visa hur inköp fungerar och vad det faktiskt kan bidra med. Vi ser gärna att du använder materialet i ditt dagliga inköpsarbete!

Närbild på utebelysning i form av lyktor som hänger i en sladd.

EFFSO Tools är ett utmärkt sätt att överföra de senaste kunskaperna inom fackområdet till praktiskt tillämpbara metoder. En löpande granskning av verktygslådan säkerställer att vi utför våra tjänster till sakägarna på modernaste och effektivaste sätt.

Björn Axelsson, professor emeritus inom inköp