Inköpsbloggen

En inspirationskälla för professionella inköpare

Strategisk offentlig upphandling

I somras kom boken med nämnda namn. Det är en ganska ovanlig bok om offentlig upphandling därför att den faktiskt lyfter blicken från det reglerade upphandlingsförfarandet. Istället tar den sikte på att beskriva en möjlig framgångsväg för en inköpsorganisation som verkar i det offentliga.

Boken handlar om hur Växjö kommun nåt framgång med sin inköpsorganisation, inköpsstrategier etc. Den bygger på många praktiska tips och exempel som andra inköps- och upphandlingsorganisationer, med fördel kan låt sig inspireras av.  Den teoretiska basen är inte så tung, men i vart fall refererar man till den förenklade kraljicmatris som publicerades här på bloggen för ett par år sen. Det får betraktas som en sensation inom svensk upphandlingslitteratur att Kraljis matris nämns – det vill vi se mer av!

Det är en lättläst, kärnfull och inspirerande bok. Ett absolut måste att läsa för alla inköpare som verkar inom kommunal upphandling. Tyvärr är den lite kort, cirka 80 sidor text, resten är bilagor från Växjö kommun.

Köp boken Strategisk offentlig upphandling på:

Adlibris för 297 kronor.

Bokus för 310 kronor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Läs mer om litteratur


Dela med dig:
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • email
Skriv ut: Skriv ut:  
  • Ladda ner White paper

  • Verktyg för spendanalys

    Vill Du få kontroll över din inköpsvolym? Behöver Du ett verktyg för spendanalys?
    Spendency